2011. szeptember 22., csütörtök

Anaid

 
 
 
Igazándiból az  ásványgolyók és a kásák is mélykékek, bár feketének látszanak. Érdekes módon nagyon puha, selymes a tapintása.

Although seems like black, mineral balls and seed beads are dark blue. Surprisingly, the bracelet has a smooth and silky touch.

Minta/Design: Arduinna

Mu játéka/Mu's giveaway

Csak szeptember 30-ig tart a játék! Ha érdekel, katt ide.

The game is to be finished on the 30th September, If you are interested, click here.

2011. szeptember 19., hétfő

Lajoska és Lottika/Luis and Lotti

 
 
Lajoska még bébi csikóhal, színes pöttyöcskéi még nem alakultak 3-as swarivá. Lottika viszont egy jól táplált tengeri csillaggá nőtte ki magát. Az utolsó fotó az akvárium alján készült, egy kiadós ebéd után mozdulatlanul ejtőzik a Tengeri család. Ha kialudták magukat Lajoska átköltözik Lillus táskájára, Lottika pedig az enyémre.

Minta/Pattern: FantasiaBeads (Luis)

2011. szeptember 17., szombat

Ezüstös medál és kicsi füli.../Silver pendant and small earrings...

 
 
...volt mindössze az instrukció, a többiben szabad kezet kaptam. Sztem már megmutathatom, mert ha minden igaz az átadás csütörtökön megtörtént. Boldog szülinapot kívánok Magdinak!

...were the instructions, otherwise I was free to bead something. I think I can show them already as most probably they have been handed over on Thursday. Happy Birthday to Magdi!

Medál és fülcsi/Pendant and earrings: Biloba

2011. szeptember 15., csütörtök

Az a bizonyos Let It Shine/That certain Let It Shine




Ez a hírhedt medál, ami úgy megizzasztott Csödén. Majdnem egy napot elkínlódtam vele és végül csak itthon fejeztem be. Csakis azért nem adtam fel, mert nagyon tetszik a végeredmény, magát a fűzést egyáltalán nem élveztem. Őt álmodtam meg a korábban mutatott karkötőhöz.

This is the notorious pendant which made me sweat in Csöde. It tortured me for almost a day and I could finalize it at home only. The only reason for not giving it up was that I loved the outcome very much but I did not enjoy the beading at all. It was my dream to match the previous bracelet.

Minta/Design: Try-to-be

2011. szeptember 12., hétfő

Még mindig éjszakai fűzőcske/Still beading by night

 
 
Tudom, a fűzőcske már régebben volt, de csak nyáron valamikor fejeztem be a Galaxy bogyós szettet.Valahogy kimaradt a szórásból és eddig még nem fotóztam le.

I know the beading night was some time ago but I finished the Galaxy set only during the summer. Somehow it was left out and I have not taken the pics yet.

Minta/Design:Gill Slone

2011. szeptember 9., péntek

Kavicsok a tengerparton/Rocks on the shore

 
 
Nem értem magam: jött egy fejlövés és elkezdtem ezekből a safari színekből fűzni. Hát nem olyan a láncrész mintha kavicsokból lenne? Gondoltam, hogy csinálok még egy medált rá, így értelmet nyer a karabiner is.

I do not understand myself: a shot to the head just came and I started to bead with these safari colours. The lariat part looks like rocks in the rope. I think I am going to bead another pendant, so the hook gets back its function.

2011. szeptember 8., csütörtök

Megérkezett a nyereményem Ajnétól/My prize has arrived from Ajne

Hát megérkezett!!! Még most is alig hiszem el, hogy én vagyok a szerencsés tulajdonosa ennek az óriási adag gyöngynek és egyéb csecsebecsének. Látszik, hogy egy abszolút profi válogatta össze a tartalmát és mindenre gondolt.
Hajni, mégegyszer nagyon köszönöm ezt a fantasztikus játékot.

It has arrived!!! I can still hardly believe that I am the lucky owner of this huge pack of beads and other stuff. It can be seen that it is a professional selection made with maximum care.
Hajni, thanks again for this fantastic game.

2011. szeptember 4., vasárnap

Mikor az ezüst a türkizzel találkozik/When silver meets turquoise


 
 
A táboros karim kiszettesedett.

My bracelet made in the camp became a part of a set.

Karika/Circle: Cynthia Rutledge
Ovális medál/Oval pendant: Nagy B. Zsuzsa

2011. szeptember 2., péntek

2 játék

Két játékfelhívás is érkezett, amiknek eddig még nem tettem eleget. (Enyje!) Az első a kezdetekre kíváncsi és Erga hívott meg rá. Íme az én kezdetem, ami az Ande karkötő volt 2008. január 12-én:


Tenném hozzá, hogy az első órán annyira béna voltam, hogy szinte a cérnát se tudtam a tűbe befűzni. Egyébként az a vicc, hogy még most is szívesen fűzök ilyen eccerű darabokat, bár a bonyik természetesen jobban izgatnak.

A másik játék pedig a "Gyermekkorom kedvenc ételei" Zooja meghívására.


Nos lássuk csak az akkori kedvenceimet:
No. 1: halászlé (minél csípősebb, annál jobb és tészta nélkül nem az igazi) Mivel se a férjem, se a lányom nem szereti, erős kisebbségben vagyok, sajna.
No. 2: húsleves (természetesen Nagyi húslevesére gondolok, annyi tésztával, hogy megálljon benne a kanál. Nem a fitness verzió! Talán már megközelítem az övét?!)
No. 3: vadas
No. 4: rántott hús
No. 5: Lúdláb torta (csakis a szomszéd néni féle)

A 3. és 4. már annyira nem hoz lázba, lúdláb tortát meg a kutya nem süt nekem, én nem tudok, a bolti meg nem ízlik. Ez lehet az elérhetetlen örök szerelem.....De a levesek stabilan tartják a helyüket. Egyébként is leveses vagyok, a második néha egyáltalán nem hiányzik.

És amit sem akkor, sem most nem szeretek:
No. 1: tojásleves
No. 2: kelkáposztafőzelék
No. 3: disznótoros kaják (sült hurka, kolbász, vér, brrrr)

A többi ételt mind megeszem mostmár, bár gyerekkoromban a főzelékekért nem rajongtam. Azért a saját főzelékeimet hajlandó vagyok. Az egyetlen ok, amiért jó, hogy én főzök az, hogy nem kell olyan készítenem, amit én nem komálok. Állítólag jól főzök, de nem vagyok egy nagy konyhatündér (csak simán tündér), cukrászati képességeim pedig a 0 felé konvergálnak. Néha összebarkácsolok egy sütés nélküli sütit.

Most már az összes hadititkot tudjátok rólam. :)) Köszönöm a játékokat, Lányok!